26 nov 2021 - Bernard van Rossum Quartet | Aviv Noam Quartet - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Bernard van Rossum Quartet | Aviv Noam Quartet

Deze twee bands weerspiegelen het internationale karakter van de nieuwe jazz in Amsterdam.

Anno 2021 is jazz in Amsterdam een internationale aangelegenheid. Musici in de stad zijn afkomstig van heinde en verre, zo blijkt ook bij dit dubbelconcert.

De warme klank van Spanje is nooit ver weg in de muziek van Bernard van Rossum; hij is er geboren en groeide er op als kind van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Op zijn nieuwe album Trampoline roept hij het gevoel op alsof je even in de lucht hangt, vrij en onbevangen. De saxofonist en componist neemt hiermee afstand van zijn succesvolle BvR Flamenco Big Band en zoekt de ruimte in vloeiende ritmes, geïnspireerd door zijn tienerjaren als drummer.

De leden van het Aviv Noam Quartet komen uit Israël, Italië en Frankrijk. Humor, georganiseerde chaos en melodieuze grooves staan aan de basis van hun muziek, die doet denken aan de avant-garde van de jaren 50 en 60. Charles Mingus, Eric Dolphy en John Coltrane zijn belangrijke invloeden. Saxofonist en bandleider Aviv Noam verhuisde enkele jaren geleden van Tel Aviv naar Amsterdam. Het Aviv Noam Quartet won de afgelopen editie van de prestigieuze Dutch Jazz Competition.

De concertavond begint met het Bernard van Rossum Quartet, gevolgd door het Aviv Noam Quartet.

 

BIMHUIS & Corona

 

 

Bernard van Rossum Quartet: Bernard van Rossum tenor/sopraansax, Xavi Torres piano, Marco Zenini bas, Joan Terol drums

Aviv Noam Quartet: Aviv Noam saxofoons, Federico Calcagno basklarinet, Louis Bourhis contrabas, Guy Salamon drums. Gastmuzikanten: Pau Sola Masafrets cello, Omer Govreen contrabas