Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

ZomerJazzFietsTour & BIMHUIS presenteren

Bennink & Roelofs ‘Icarus’ + Trio Bijma / Oliver / Mulder

Vooruitblik op de ZomerJazzFietsTour in de vorm van een dubbelconcert, met favoriete musici van het avontuurlijke Groningse festival. Han Bennink en Joris Roelofs presenteren hun album Icarus.

Dit concert wordt aanbevolen door:
jun 2017 Jamie Peet

In augustus gaat een nieuwe editie van de ZomerJazzFietsTour van start. Langs diverse fietsroutes door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van de stad Groningen, vinden jazz- en improvisatieconcerten plaats in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

Het BIMHUIS blikt alvast vooruit naar dit avontuurlijke festival met een dubbelconcert, dat opent met het duo van (bas-)klarinettist Joris Roelofs en drummer Han Bennink. Zij presenteren hun nieuwe album Icarus, uitgebracht door het label ICP. Het trio van stemperformer Greetje Bijma, (alt-)violist Mary Oliver en pianist Nora Mulder treedt na de pauze op. Zij speelden eerder samen op het festival Le Guess Who? Als grandioze finale treden alle vijf artiesten samen op.

ICARUS: Joris Roelofs rieten, Han Bennink drums
TRIO BIJMA / OLIVER / MULDER: Greetje Bijma vocalen, Mary Oliver viool, Nora Mulder piano

Facebook event

After

Ter afsluiting van het concert treden Han Bennink, Joris Roelofs, Greetje Bijma, Mary Oliver en Nora Mulder samen op. Na afloop is er een DJ in het Café.