BIMHUIS Amsterdam28 okt 2018 - Ben Wendel Seasons Band - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Ben Wendel Seasons Band

Ben Wendel, saxofonist van Kneebody en voorloper van de huidige jazzgeneratie, presenteert muziek uit zijn YouTube-project Seasons met bekende musici uit New York.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

De Amerikaanse saxofonist Ben Wendel, bekend van de band Kneebody, kwam onlangs voor de dag met Seasons, een bijzondere videoserie op YouTube: 12 duetten, speciaal gecomponeerd voor én opgedragen aan 12 musici die hij bewondert, gepubliceerd gedurende 12 maanden. Het project werd geïnspireerd door de serie pianoduo’s De Seizoenen van Tsjaikovski. Wendel speelt nu muziek uit het project met een geweldige band met o.a. gitarist Gilad Hekselman.

Ben Wendel is een veelzijdig musicus, die moeiteloos overschakelt van tenorsax naar fagot en van jazz naar klassiek, funk of West Coast Hiphop. Hij werd geboren in Vancouver, groeide op in Los Angeles en woont tegenwoordig in Brooklyn, New York. Naast jazzmusici als Antonio Sánchez en Tigran Hamasyan werkte hij samen met onder anderen Prince, Snoop Dogg en producer/beatmaker Daedelus.

Ben Wendel tenorsax, Gilad Hekselman gitaar, Sullivan Fortner (vervangt Kevin Hays) piano, Joe Martin bas, Kendrick Scott drums

Facebook event