Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Becca Stevens

Becca Stevens wordt op handen gedragen vanwege haar unieke stem en haar eigenzinnige mix van pop, folk en jazz. ‘New York’s best kept secret’ (New York Times).

Dit najaar komt Becca Stevens met nieuwe muziek die knipoogt naar de avant-garde-pop van Talking Heads en Feist, waarmee ze weer iets toevoegt aan haar unieke eigen stijl. In haar vierkoppige band speelt ze met creatieve jazzmusici uit Brooklyn, waar ze woont. De nieuwe songs klinken open en transparant, een verrassend vervolg op de rijkgeschakeerde, verhalende muziek van haar vorige album Regina. Hierop werkte ze samen met bekende namen als Laura Mvula, Jacob Collier en David Crosby (van Crosby, Stills & Nash). Regina kreeg unaniem lovende reacties, onder meer een vijf-sterrenrecensie in Downbeat.

Becca Stevens groeide op in North Carolina en haar manier van zingen en spelen draagt sporen van de regionale folkmuziek van de Appalachen, waarbij ze zichzelf vaak begeleidt op ukelele en luit. In New York werd ze geschoold in de jazz en ontwikkelde ze haar eigen stijl. Beroemde collega’s lopen met haar weg: Esperanza Spalding, Kurt Elling en José James prijzen haar vanwege haar stembeheersing én haar eigenzinnigheid, iets dat ze overnam van haar grote voorbeeld Joni Mitchell. Becca werkte eerder samen met Ambrose Akinmusire en is lid van het zangtrio Tillery met Gretchen Parlato en Rebecca Martin.

‘Gezegend met een prachtige stem en het vermogen meeslepende liedjes te creëren in het grensgebied van pop, rock, folk en jazz. De muzikaliteit die uit iedere noot spreekt is werkelijk verbijsterend’ (Heaven).

Becca Stevens zang/gitaar/charango/ukelele, Michelle Willis zang/keyboards, Christopher Tordini zang/bas, Jordan Perlson zang/percussie


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 13 november 2019
Becca Stevens
tickets