Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

extra: interview on stage

Becca Stevens

Met haar unieke stem en haar mix van pop, folk en jazz, presenteert Becca Stevens nu nieuwe muziek, in de lijn van avant-garde pop als Talking Heads en Feist. ‘New York’s best kept secret’ (NY Times).

Dit concert wordt aanbevolen door: Ben van Gelder

Dit najaar komt Becca Stevens met nieuwe muziek die knipoogt naar de avant-garde-pop van Talking Heads en Feist, waarmee ze weer iets toevoegt aan haar unieke eigen stijl. In haar vierkoppige band speelt ze met creatieve jazzmusici uit Brooklyn, waar ze woont. De nieuwe songs klinken open en transparant, een verrassend vervolg op de rijkgeschakeerde, verhalende muziek van haar vorige album Regina. Hierop werkte ze samen met bekende namen als Laura Mvula, Jacob Collier en David Crosby (van Crosby, Stills & Nash). Regina kreeg unaniem lovende reacties, onder meer een vijf-sterrenrecensie in Downbeat.

Becca Stevens groeide op in North Carolina en haar manier van zingen en spelen draagt sporen van de regionale folkmuziek van de Appalachen, waarbij ze zichzelf vaak begeleidt op ukelele en luit. In New York werd ze geschoold in de jazz en ontwikkelde ze haar eigen stijl. Beroemde collega’s lopen met haar weg: Esperanza Spalding, Kurt Elling en José James prijzen haar vanwege haar stembeheersing én haar eigenzinnigheid, iets dat ze overnam van haar grote voorbeeld Joni Mitchell. Becca werkte eerder samen met Ambrose Akinmusire en is lid van het zangtrio Tillery met Gretchen Parlato en Rebecca Martin.

‘Gezegend met een prachtige stem en het vermogen meeslepende liedjes te creëren in het grensgebied van pop, rock, folk en jazz. De muzikaliteit die uit iedere noot spreekt is werkelijk verbijsterend’ (Heaven).

Let op: voorafgaand aan dit concert interviewt presentator/saxofonist Koen Schouten Becca Stevens op het podium. Het gesprek start om 20:00 uur en is gratis toegankelijk met uw ticket. 

Becca Stevens zang/gitaar/charango/ukelele, Michelle Willis zang/keyboards, Christopher Tordini zang/bas, Jordan Perlson zang/percussie, Jan Esbra gitaar