Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BAS VAN LIER TRIO

Pakkende, dynamische jazz met een soul- en bluestwist door pianist Bas van Lier, bekend van o.a. De Deeldeliers (met Jules Deelder) en Bl3nder (met Def P).

Pianist Bas van Lier draait niet om de zaken heen. Onder de titel Groove or Dare presenteert hij een nieuw album vol ‘hi-energy jazz with a twist of soul and blues’: pakkende, toegankelijke jazz in zijn eigen stijl met in het achterhoofd Monk, Medeski en Ramsey Lewis. Het Bas van Lier 3, met bassist Tobias Nijboer en drummer Eric Kooger, krijgt op het podium bijval van ‘live-painter’ Peter Riezebos, die momenteel succes viert in galeries in Sjanghai en New York.

Het Bas van Lier 3 speelt net zo makkelijk muziek van Duke Ellington en Charles Mingus als songs van Lykke Li, Bette Midler of Bobby Gentry; een repertoire vol verrassingen. Bas van Lier is al jaren de stuwende kracht achter bands als De Deeldeliers (met Jules Deelder) en Bl3nder (met Def P). Verder was hij vaste pianist bij Hans Dulfer en leider van de ‘Friday Night Live at Toomler’. Een aantal jaren legde hij zich voornamelijk toe op zijn tweede grote liefde, het Hammondorgel, maar nu is hij nu weer terug bij de piano.

Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

MET LIVE PAINTING DOOR PETER RIEZEBOS
PRESENTATIE CD GROOVE OR DARE
Bas van Lier piano, Tobias Nijboer bas, Erik Kooger drums, Peter Riezebos live painting