Menu

Extra: Interview On Stage om 20:00

Avishai Cohen & Yonathan Avishai Duo

Nieuw duo van twee levenslange vrienden, trompettist Avishai Cohen en pianist Yonathan Avishai, met muziek van hun ECM-album Playing the Room.

 

Dit concert wordt aanbevolen door: Jasper Blom

Trompetist Avishai Cohen en pianist Yonathan Avishai zijn beiden uitmuntende ambassadeurs voor jazz over de hele wereld en treden al jarenlang op in clubs en festivals over de hele wereld, van New York tot Tokyo. De twee kennen elkaar al vanaf hun jeugd, toen zijn nog samen in één huis opgroeiden in Tel Aviv. In 2002 richtten zij samen het kwartet Third World Love op. Het lyrische pianospel van Yonathan, die tegenwoordig in Frankrijk woont, was al te horen op Avishai Cohens gelauwerde ECM-albums Into the Silence en Cross My Palm With Silver. Met zijn verbluffende, intens geconcentreerde trompetgeluid improviseert Cohen in de geest van jazziconen als Don Cherry, John Coltrane en Ornette Coleman. In hun splinternieuwe duo spelen ze standards en eigen composities die op een fascinerende manier hun wereldwijde ervaring weerspiegelen. Dit najaar verschijnt hun album Playing the Room op ECM, opgenomen door Manfred Eicher.

‘Avishai Cohen can make the trumpet a vehicle for uttering the most poignant human cries’ (JazzTimes).

*Extra: om 20:00 is er openbaar interview met de muzikanten op het podium door presentator Koen Schouten. Gratis entree met concertkaartje.

Avishai Cohen trompet, Yonathan Avishai piano