Menu

Artvark Saxophone Quartet

Het sprankelende saxofoonkwartet Artvark presenteert Trance: één meeslepend verhaal in één adem, kaleidoscopisch en kleurrijk. ‘Krankzinnige perfectie en stuwkracht’ (JazzZine).

Artvark is niet zomaar een saxofoonkwartet. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt, ontroert, suist en gromt! Artvark danst door muzikale tradities volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark verbindt verschillende werelden en verlegt grenzen, zowel in zichzelf als in hun muziek.

Na diverse samenwerkingsprojecten bracht Artvark onlangs weer een album uit puur als kwartet: Trance. Dit keer geen eclectisch programma zoals u van ze gewend bent, maar één verhaal in één adem. Vanuit één toon belandt de luisteraar langzaam via een pulserend ritme in een kaleidoscopisch weefsel van over elkaar buitelende melodieën en kleurrijke samenklanken.

‘Helder en sprankelend spel, melancholische en serene melodielijnen, lyriek waarvan de emotie vanaf spat. Alles valt op zijn plaats in deze zevendelige suite. Een knap staaltje vakmanschap’ (Jazzenzo over Trance).

Rolf Delfos, Bart Wirtz altsax, Mete Erker tenorsax, Peter Broekhuizen baritonsax

Facebook event

After

DJ Dr Z. in het café