BIMHUIS Amsterdam18 feb 2018 - Antti Paalanen Solo - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Antti Paalanen Solo

Vlammend spektakel op accordeons door de Finse maestro Antti Paalanen, die traditionele instrumenten verrassend eigentijds laat klinken. ‘Hypnotising rhythms and immaculately crafted playing’ (Songlines).

Liefhebbers van balkanmuziek, tango of Scandinavische folk weten dat de trekzak absoluut geen vergeten instrument genoemd mag worden. Uit Finland komt veel aanstormend talent dat wel raad weet met de trekharmonica, die daar een lange traditie heeft. Zo gooit Antti Paalanen alle registers open op zijn recente soloalbum Meluta, met pakkende melodieën, hypnotiserende beats, keelzang en zelfs een ode aan gitarist Angus Young van AC/DC.

Antti Paalanen staat bekend om zijn intense optredens op ‘kurttu’ of ‘hanuri’, de Finse trekharmonica of diatonische accordeon. Naast componist is hij als academicus gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe technieken voor het bespelen van traditionele instrumenten. Zijn derde solo-album Meluta is de opvolger van Breathbox, dat geproduceerd werd door de baanbrekende Finse accordeonist Kimmo Pohjonen.

Antti Paalanen accordeon, stem.

Facebook event

Extra informatie

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

In samenwerking met: