Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Æ – Anton Eger
ft. Robin Mullarkey, Matt Calvert, Niels Broos

Verbijsterende cocktail van beats en breaks waarbij virtuoos spel en elektronica versmelten. Drummer/producer Anton Eger is bekend van Phronesis. ‘Weird in a great way’ (Something Else).

Anton Eger weet alle aandacht op zich te vestigen met indrukwekkend spel op drums, zo was al eerder te merken in het BIMHUIS bij optredens van Phronesis en het Marius Neset Quartet. Het is goed te horen dat hij ooit deel uitmaakte van een punkband én van het korps van de Noorse koninklijke garde. Op zijn album Æ gooit hij alle remmen los, niet alleen als drummer, maar ook als componist en producer, met als resultaat een mix van slimme beats en hypnotiserende elektronica.

‘De Zweeds-Noorse drummer Anton Eger waagt zich in de bizarre wereld van hippe beats, Wurlitzers, moogs, “modular shit” en electronics. Staccato ritmen, coole grooves, gemuteerde dubreggae, het zit er allemaal in’ (JazzHalo).

Tony Roe toetsen, Matt Calvert gitaar/live processing, Robin Mullarkey bas, Anton Eger drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 23 januari 2020
Æ – Anton Eger
ft. Robin Mullarkey, Matt Calvert, Niels Broos
tickets