Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Spot on Natalio Sued

Antimufa / Native Speaker

Welverdiende aandacht voor saxofonist/klarinettist Natalio Sued, die een zweem Argentijnse folk en tango meegeeft aan de Amsterdamse jazzscene. Met zijn bands Native Speaker en Antimufa.

Dat vrije improvisatie en melodie elkaar niet uitsluiten bewijst Natalio Sued, die in 2001 van Argentinië naar Amsterdam verhuisde en sindsdien regelmatig in het BIMHUIS speelt, met allerlei bands. ‘Natalio’s spel op zowel tenorsax als klarinet is hoogstaand, onvoorspelbaar en weldadig aandoend tegelijk’, schreef Jazzenzo al, en journalist Vera Vingerhoeds merkte op: ‘De eenvoud en expressiviteit van Argentijnse volksmuziek blijken wonderwel te passen bij complexere jazzharmonieën en -ritmes – althans, als Natalio Sued dat doet.’ Tijdens dit speciale concert presenteert hij zijn bands Native Speaker en Antimufa.

De klassieke bezetting tenorsax, bas en drums krijgt een eigentijdse update door Native Speaker, met telkens nieuwe, spannende variaties op de voornamelijk op melodie gerichte composities van Natalio Sued. In Antimufa geeft hij een unieke, eigentijdse visie op Argentijnse folk en tango met drie andere Argentijnse Amsterdammers én Martín Sued op bandoneon. ‘Antimufa’ betekent letterlijk ‘tegen ongeluk’. Het was de geheime bijnaam van de grote tangocomponist Osvaldo Pugliese, wiens muziek werd gezien als talisman voor een extra dosis geluk.

Antimufa:
Natalio Sued tenorsax/klarinet/basklarinet, Martín Sued bandoneón, Guillermo Celano gitaar, Adan Mizrahi bas, Marcos Baggiani drums

Native Speaker:
Natalio Sued tenorsax, Matt Adomeit bas, Tristan Renfrow drums

After

DJ Reluctant