Menu

Amsterdam Klezmer Band & Izaline Calister

Amsterdamse klezmer ontmoet befaamde Curaçaose zangeres.

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz, wat balkan en een scheutje gypsy en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. De band laat je graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang. In de serie AKB LAB zoekt de band inspiratie bij musici uit onverwachte hoek. In deze editie gaat de Amsterdam Klezmer Band de samenwerking aan met zangeres Izaline Calister.

Queen Izaline’ werd ze al genoemd, en ‘de koningin van de Antilliaanse muziek’; de Curaçaose zangeres Izaline Calister kan met haar stem de warmte oproepen van de Caribische eilanden. Eerder won ze een Edison Jazz and World Music Award, en de laatste jaren speelt ze in en schrijft
ze voor uiteenlopende muziektheaterproducties voor zowel volwassenen als
kinderen, en draagt ze zo bij aan de bekendheid van de Curaçaose cultuur, taal en de muziek in Nederland.

De Amsterdam Klezmer Band bestaat al meer dan vijfentwintig jaar. Opgericht in Café De Nieuwe Lelie door frontman Job Chajes en bassist Jasper de Beer groeide de band uit tot een veelkoppige formatie met een grandioze live-reputatie, van Paradiso en het Concertgebouw tot Sziget en Lowlands.

Amsterdam Klezmer band
Jasper de Beer contrabas/banjo/achtergrondzang, Job Chajes altsax/zang, Alec Kopyt zang/percussie, Gijs Levelt trompet, Joop van der Linden gitaar, Janfie van Strien klarinet/achtergrondzang, Ellen van Vliet accordeon.

Izaline Calister zang


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
ma 12 december 2022
Amsterdam Klezmer Band & Izaline Calister
tickets