Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest

Muzikaal spektakel waarin tradities versmelten, door de Amsterdam Klezmer Band in samenwerking met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Twee orkesten vormen samen een groots, kleurrijk gezelschap dat een brug slaat tussen de Arabische en de Joodse cultuur. De musici spannen samen in een feestelijke mix van avontuurlijke Chassidl, Chaabi Andalus, Cocek, Tarab, Sirba èn niet te vergeten de Sufi Andalusi, met prachtige mystieke en gedragen solo’s. Laat je opzwepen door knetterend koper, razende accordeonsalvo’s, jubelende rieten, meeslepende zang … en dat allemaal uit Amsterdam!

Al meer dan 20 jaar zorgt de Amsterdam Klezmer Band voor meeslepende en opzwepende optredens, die overal eindigen in grote dansfeesten. De eigenzinnige musici worden internationaal geprezen voor hun onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke kijk op klezmer.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest laat diverse Arabo-Andalusische muziekstijlen van rond de Middellandse Zee versmelten in een samenspel van dynamische ritmes, melancholische melodielijnen en verfijnde improvisaties, op zowel Oosterse als Westerse instrumenten.

Na een eerste ontmoeting op het podium tussen deze twee groepen in 2018 bloeide er iets moois op. Daarom besloot de Amsterdam Klezmer Band het Amsterdams Andalusisch Orkest uit te nodigen om samen een nieuw muzikaal programma te maken.

Alec Kopyt vocals/percussion, Ahmed el Maai vocals/kanun, Janfie van Strien clarinet/percussion, Job Chajes alto sax/raps, Gijs Levelt trumpet, Joop van der Linden trombone/percussion/backing vocals, Ellen van Vliet accordeon, Abderrahim Semlali kemanche, Haytam Safia ud, Jasper de Beer bass/backing vocals, Ahmed Khaili percussion


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 1 november 2019
Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest
tickets