17 sep 2021 - Amsterdam Andalusisch Orkest: Tree of Being - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Amsterdam Andalusisch Orkest: Tree of Being

Mystieke Arabische poëzie vertaald naar muziek door acht solisten van uniek orkest.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest laat vele muziekstijlen van rond de Middellandse Zee versmelten in een samenspel van dynamische ritmes, melancholische melodielijnen en verfijnde improvisaties, op zowel Arabische als Westerse instrumenten. Het concert The Tree of Being is een ode aan de Middeleeuwse soefi-dichter Ibn Arabi, die geloofde in de oerkracht van bomen en ze beschouwde als de perfecte schepping van het universum. Acht solisten van het orkest vertalen Arabi’s poëzie naar muziek.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Baghdad, uit diverse periodes en in diverse stijlen. Van het rijke Arabo-Andalus-repertoire, ontstaan op het Iberisch schiereiland, tot mystieke Oosterse muziek, geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volkse muziek uit de Maghreb. Het orkest wordt nu al tien jaar gevormd door musici uit Amsterdam en Marokko. In de loop der jaren werkte het orkest samen met gerenommeerde musici uit allerlei genres, van Arabisch tot jazz en flamenco.

BIMHUIS & Corona

 

Abderrahim Semlali violin/musical director, Jaafar Loughmani viola, Haytham Safia Oud, Marianne Noordink Ney, Daniel van Huffelen double bass, Ahmed Khaili percussion, Ruven Ruppik percussion.