Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

AMBROSE AKINMUSIRE QUARTET

Trompettist Ambrose Akinmusire behoort tot de meest originele, poëtische virtuozen van zijn generatie, met emotioneel geladen songs voor liefhebbers van hedendaagse jazz én pop.

De Amerikaanse trompettist Ambrose Akinmusire is een van de belangrijkste jazzmusici van zijn generatie, vanwege de emotionele impact van zijn spel en de originaliteit van zijn muziek. Hij durft zijn weergaloze techniek in dienst te stellen van zijn gevoel. Eigenzinnige singer/songwriters als Joni Mitchell, Björk en Cold Specks ziet hij als geestverwanten. Inspiratie haalt hij uit allerlei muziek, van klassiek tot hiphop, maar vooral ook uit actuele maatschappelijke onderwerpen.

Ambrose Akinmusire groeide op in Californië, waar hij ontdekt werd door saxofonist Steve Coleman. Hij kreeg les van Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terence Blanchard, en hij won de Thelonious Monk Competition in 2007. Hij werkte samen met Esperanza Spalding en Jason Moran. Zijn debuutalbum op Blue Note werd verkozen tot beste jazz-cd van 2011 door Nate Chinen van de New York Times. In 2014 ontving hij de Paul Acket Award op het North Sea Jazz Festival.

‘One of the prime and powerful fresh voices in 21st century jazz’ (Downbeat).

‘He submerges his technique in a greater goal: creating powerful moods, then shattering them and then replacing them with different colors until an emotional narrative emerges’ (Jazz Times).

Ambrose Akinmusire trompet, Sam Harris piano, Harish Raghavan bas, Justin Brown drums

Facebook event

Extra informatie

www.ambroseakinmusire.com

Op verzoek van de musici is het niet toegestaan te fotograferen of filmen tijdens het concert.