14 mrt 2020 - ALFREDO TEJADA & PATROCIONO HIJO: DIRECTO - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Flamenco Biënnale Intermezzo

ALFREDO TEJADA & PATROCIONO HIJO: DIRECTO

Zinnenstrelende zang van nieuwe flamencovocalist, recht uit het hart. Exclusief concert in de serie Flamenco Biënnale Intermezzo.

De oerkreet van de flamenco, de cante jondo laat niemand onberoerd. ‘Ze komt van verre volken’, aldus dichter García Lorca. ‘Ze is geboren uit de eerste snik, de eerste zoen.’ Zanger Alfredo Tejada draagt die oude flamencotraditie uit met een opmerkelijke sensibiliteit en jondura, diepgevoeligheid. Tejada is een van de zangers van de nieuwe lichting, geliefd onder kenners, die zich na een lange carrière als begeleider bij de grote dansgezelschappen ontpopt als een eersteklas solozanger.

De zanger sleept de ene prijs na de andere binnen, waaronder de fameuze Lámpara Minera (de Mijnlamp), dé Spaanse prijs voor de flamencozang op het festival van La Unión. Vele beroemde zangers gingen hem hierin voor. In de intimiteit van het BIMHUIS laat hij in een exclusief recital zijn diepe zang, cante jondo horen met niemand minder dan gitarist Patrocinio Hijo, die zijn sporen verdiende bij zangers als El Pele en Pedro el Granaíno.

Alfredo Tejado vocalen, Patricinio Hijo gitaar


In samenwerking met: