24 jan 2019 - Alex Simu Quintet - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Alex Simu Quintet

De Roemeense klarinettist Alex Simu reflecteert op zijn geboortestad Boekarest met zijn internationale jazzgroep uit Amsterdam.

Alex Simu speelt in verschillende ensembles, waaronder het succesvolle Arifa, dat nieuw licht werpt op eeuwenoude muziek uit het Midden-Oosten en de Balkan. Met zijn jazzkwintet richt hij zijn blik opnieuw naar het Oosten, in het bijzonder zijn geboortestad Boekarest.

De van oorsprong Roemeense rietblazer speelt met jazzmusici uit zijn huidige woonplaats Amsterdam, allen bijzondere dubbeltalenten. Alles is mogelijk in het kwintet van Alex Simu. Naast zijn eigen muziek componeert hij regelmatig filmsoundtracks, vaak met behulp van elektronica.

‘De composities van rietblazer Alex Simu zijn van een adembenemende schoonheid’ (Mixedworldmusic).

‘Onnadrukkelijk virtuoos en met een emotionele diepgang die je eerder zou verwachten bij een veteraan als Ivo Papasov’ (de Volkskrant).

‘Heel bijzonder is ook de soundscape: de muziek van Alex Simu gaat een welhaast organische verbinding aan met rollende stenen, zoemende muggen en andere, soms moeilijk benoembare geluiden’ (NRC, over de film Beyond Sleep).

Alex Simu klarinet, George Dumitriu alt(viool)/gitaar Franz von Chossy piano, Mattia Magatelli bas, Kristijan Krajncan cello/drums