Menu

Alessandro Fongaro’s Pietre ft. Sun-Mi Hong, Nicolò Ricci & Jesse Schilderink

Italiaanse contrabassist verklankt zijn ervaringen en vriendschappen met musici in Nederland.

Pietre (‘stenen’ in het Italiaans) is het geesteskind van bassist Alessandro Fongaro, een kwartet dat hij samenbracht tijdens de lockdown in 2021. Hij omschrijft de muziek die hij componeerde als ‘een soort persoonlijk dagboek, waarin ik alles verzamelde wat ik doormaakte in die periode: liefde, hartzeer, vriendschappen, enzovoort.’ Haperende ritmes en gevoelige melodieën kenmerken de muziek, die kwetsbaarheid uitstraalt. Pietre valt op door de bijzondere bezetting, met het kwartet bestaande uit een drummer, contrabassist en twee saxofonisten.

De van oorsprong Italiaanse bassist en componist Alessandro Fongaro speelde in diverse jazzgroepen in Amsterdam, waaronder het Sun-Mi Hong Quintet en Tijn Wybenga’s AM.OK. Hij speelde al eerder bij ons met zijn eigen bands CLOD! en Alessandro Fongaro Quintet. In  Pietre speelt hij met musici waar hij hechte banden mee opbouwde: saxofonisten Nicolò Ricci en Jesse Schilderink en drummer Sun-Mi Hong.

Nicolò Ricci tenorsax, Jesse Schilderink baritonsax/tenorsax, Alessandro Fongaro contrabas/composities, Sun-Mi Hong drums