Menu

Roots @ BIMHUIS

Africa Negra

Onweerstaanbare Afrikaanse rumba van de band Africa Negra, afkomstig van de eilanden São Tomé en Príncipe en al decennialang geliefd in de Portugeestalige wereld.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Al 40 jaar worden de musici van Africa Negra gezien als de belangrijkste, meest oorspronkelijke ambassadeurs van de muziek van São Tomé en Príncipe, de eilanden voor de westkust van Afrika. De eerste lp’s van Africa Negra op het Portugese label Iefe Discos zijn wereldwijd zeer gewild onder liefhebbers van zeldzaam vinyl en ‘rare grooves’.

In de huidige bezetting grijpt de band terug naar de beginperiode, opzwepende dansmuziek met de instrumenten uit die tijd: vintage elektrische gitaren en effecten, bas, drums en percussie. Populaire dansritmes en genres als rumba, soukous en highlife worden gemengd met humoristische en maatschappijkritische Portugeestalige teksten. Een feestelijk hoogtepunt van het Amsterdam Roots Festival!

Na afloop draait DJ Alex Figueira (Vintage Voudou) in het café.

Gabriel João stem, Antonio Menezes, Leonído Barros gitaar, Albertino Santan Afonso bas, Manuel Oliveira drums
DJ Alex Figueira (Vintage Voudou)

Facebook event

Extra informatie

Het Amsterdam Roots Festival laat in vele talen en stijlen, met podiumkunsten en film uit alle delen van de wereld, met een fascinerende verscheidenheid van dichtbij en ver weg, het gezicht zien van onze mondiale samenleving. Het festival presenteert artistiek talent in het spanningsveld tussen traditie en vernieuwing. Juist op dat snijvlak vonkt de energie van de talloze cross-overs tussen culturen en stijlen.

Klik hier voor het Amsterdam Roots Festival programma in het BIMHUIS en hieronder op het logo voor het volledige programma.

Korting met Stadspas

Voor Stadspashouders geldt een speciale korting van € 8,50.  De korting is geldig bij aanschaf van een ticket bij de BIMHUIS-kassa op de avond van het concert, op vertoon van de Stadspas.